Navigatie overslaan

TREND.14

De trends van vandaag

Trends vormen een belangrijke aanvulling op een traditionele basis, ze bieden zowel inspiratie als houvast. In de wereld van interieurinrichting gaat het vooral om trends en traditie en de beweging daarin. De toepassing van kleur kan daarbij het verschil maken.

De gekozen kleurtinten zijn zeer goed te combineren met de collectie SURPLUS Simoni for Caparol - een beperkte selectie van kleuren, die je harmonieus met elkaar kunt combineren. Vraag naar de inspiratiekaarten TREND.14 - SURPLUS voor nog meer inspirerende voorbeelden van kleurcombinaties.

Extraordinature

Kenmerkend voor de trend in kleur en interieur in 2014 zijn contrasten en uitersten.Hier combineren we matte en gepatineerde structuren met glanzende en transparante structuren. Ruige schapenhuiden bieden warmte en gezelligheid. Het ijzige kleurenscala komt voort uit een spookachtig en ondoorgrondelijk natuurlandschap dat mee naar binnen mag. Welkom in het trollenbos!

Crescendo

Een kleurenpalet dat intensieve en levendige kamers creëert en een creatief proces van kleurstelling en styling op gang brengt. We worden geïnspireerd door het Oosten, waar zand, leer en kastanje worden gecombineerd met accenten als karmijnrood en turkooisblauw. Voor wie genoeg heeft van wit en naar krachtige kleuren en extravagantie verlangt!

Grey groove

Grijstinten zijn steeds vaker in onze huizen te zien. In plaats van zwart-wit, grafisch en glimmend, merken we nu dat zachte grijstinten in opkomst zijn, bij voorkeur in combinatie met een mooie accentkleur, zoals blauw! Het kleurenscala van Grey groove is verfijnd en duidelijk genuanceerd met een elegante harmonie. Hier zijn vormen en structuren belangrijk, of je nu kiest voor lichte houtsoorten of, zoals wij, gepatineerd leer en een industrieel decor.

Eccentricities

Dit is een vrolijke en zelfverzekerde trend, voor wie creatief en expressief is! Onweerstaanbare kleuren en patronen zetten onze lichte en ingetogen huizen op hun kop en geven nieuwe energie! Wat is een slechte smaak nu eigenlijk? Het sleutelwoord is vermenigvuldigen. Afbeelding op afbeelding, laag op laag en patroon op patroon. We sluiten dit trendwatchen gewoon af met de constatering ‘Less is bore’.

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.

* Verplichte velden