Navigatie overslaan

Gezonde scholen

Voor scholen met een betere leerkwaliteit

Elke dag gaan 6,5 miljoen mensen naar school in Nederland, België en Luxemburg. In de praktijk blijkt echter dat het binnenmilieu en het onderhoud van de ruim 15.000 schoolgebouwen verre van optimaal is. Licht, geluid, ergonomie, verwarming, koeling en kleurgebruik zijn factoren die in een schoolgebouw de gezondheid van de gebruikers sterk beïnvloeden.

Kleur is een belangrijke factor ten aanzien van de beleving van een leerling of leerkracht. Specifieke producteigenschappen spelen ook bij scholen een belangrijke rol. Denk hierbij aan reinigbaarheid (wandafwerking PremiumClean en PremiumColor), zuivere lucht (muurverf CapaSan), verbeterde akoestiek door akoestische plafonds of geluidsabsorberende elementen (CapaCoustic), etc.

Veel schoolgebouwen zijn zeer slecht geïsoleerd waardoor ze 's winters te koud zijn en 's zomers te warm. Door betere isolatie met Capatect is het thermische comfort in een schoolgebouw sterk te beïnvloeden.

Is uw school aan renovatie toe? Dan is dit hét moment om het binnenmilieu te verbeteren en met Caparol succesvol vastgoedonderhoud te bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!