Navigatie overslaan

Zorg voor monumenten

Systeemoplossingen voor verantwoorde renovatie

Krijg je als vakman te maken met het onderhoud van een monumentaal gebouw, dan ga je aan het werk met kostbaar en kwetsbaar onroerend goed. Of de opdrachtgever nu de particuliere eigenaar is of een professionele instantie, hij of zij stelt vertrouwen in je kennis en vakmanschap. Alleen dát al is reden genoeg om te kiezen voor een verf van onbetwiste kwaliteit, van een merk dat al sinds jaar en dag toonaangevend is op dit specialistische vakgebied. Caparol ontwikkelt al sinds 126627 producten waarmee je muren, gevels, houtwerk en andere materialen tot in lengte van jaren in topconditie houdt.

Histolith en Sylitol: extreem bestendig en slijtvast
Silicaten en mineralen, zoals calcium, zijn een belangrijk bestanddeel van veel verfproducten van Caparol die bedoeld zijn voor het onderhoud van monumenten. Vulstoffen en pigmenten op basis van mineralen, in combinatie met kaliwaterglas, maken de verf zeer weersbestendig en slijtvast. Bovendien zijn Caparol-verven op mineraalbasis onbrandbaar. Belangrijk met het oog op het onvervangbare karakter van monumentale gebouwen. Minerale verven zijn extreem waterdamp open, maar weren ook algen en schimmels. Bovendien is de verf uitstekend bestand tegen licht. Ook bij een extreme UV-straling blijven de kleuren fris, helder en krachtig.

Méér weten over monumenten
Kennis is een onmisbaar onderdeel van vakmanschap. Bij Caparol delen we onze inzichten graag. Heb je te maken met onderhoud aan een monumentaal gebouw, dan kijkt een expert van Caparol graag ter plaatse met je mee voor een uitgebreid en eerlijk projectadvies. Zo pak je zelfs de meest monumentale klus vol verfvertrouwen aan.

Wil je je basiskennis over onderhoud van monumenten vergroten? Volg dan binnenkort de opleiding Monumentenzorg van de Caparol Academy. Ervaren specialisten nemen je mee langs de belangrijkste aspecten van het vak én laten je zien hoe je de producten van Caparol in je voordeel laat werken. 

Histolith Emulsionsfarbe

Binnenmuurverf met caseïne-tempera-achtige eigenschappen die is ontwikkeld voor wanden en plafonds en voor muurschilderingen in historische gebouwen.

Meer informatie

Sylitol-NQG

High-Tech silicaatverf door een speciale combinatie van kaliwaterglas en een hybride bindmiddel op basis van organo-silicaat/acrylaat. Naast uitstekende hechting op minerale ondergronden kan Sylitol-NQG ook op matte dispersie en siliconenharsverven toegepast worden. Door de speciale Nano-Quartz Matrix Technology wordt snelle vervuiling van het oppervlak voorkomen en is de laag vrijwel ongevoelig voor schimmels en algenaangroei. Sylitol-NQG kan in zowel lichte als donkere kleuren op de ColorExpress-machine op kleur gemaakt worden en valt in de hoogste kleurvastheidsklasse (A1 conform BFS nr. 26).

Meer informatie

Sylitol Bio Interior

Witte binnenmuurverf op basis van silicaat met een extreem matte kalkuitstraling. Voor hoogwaardig schilderwerk van wanden en plafonds in woningen, scholen, ziekenhuizen en monumentale gebouwen. Geschikt voor toepassing in ruimten met allergie-patiënten. Bijzonder geschikt op minerale ondergronden. En als renovatieverf voor goed hechtende, matte dispersieverflagen; kunstharssierpleisters en minerale- of silicaatverflagen. Door het hoge aandeel minerale grondstoffen en de alkaliteit van het bindmiddel wordt het risico van schimmelaangroei op de verflaag sterk verminderd.

Meer informatie

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.

* Verplichte velden