Navigatie overslaan

Kleurrijke bescherming: kleurstabiele gevels

Kleurenwaaier speciaal voor gevels

Kleur is essentieel voor aansprekende architectuur. Kleur kan de vorm en het karakter van een gebouw veranderen, benadrukken, uitlichten, structureren, vereenvoudigen of verbergen. Het is dan ook van groot belang dat de kleur van een gevel zo lang mogelijk stabiel blijft.

Voor de kleurvastheid van verfproducten geldt in Duitsland het schema BFS nr. 26 als norm. Dit schema geeft informatie over de kleurverandering van verflagen. De buitenmuurverven van Caparol met het Caparol Clean Concept voldoen aan de hoogste BFS-eisen. Ze behoren tot Klasse A (het beste bindmiddeltype met een nauwelijks zichtbare verkrijting) en groep 1 (zeer goed UV-bestendig pigment met nauwelijks zichtbare kleurverandering). A1 betekent in de praktijk ook na langere tijd nauwelijks kleurveranderingen.

Caparol heeft 500 kleuren uit de 3D System Plus collectie samengebracht in de kleurenwaaier Fassade A1. Een ruim palet, waarin ook krachtige kleuren goed vertegenwoordigd zijn. Buitenmuurverven met het Caparol Clean Concept, toegepast in één van deze 500 kleuren, garanderen een superieure kleurstabiliteit. Zo verzekert u uw opdrachtgever van een hoger rendement op het vastgoedonderhoud.

Al deze kleuren vallen in de Duitse BFS-klasse A1 (groep A voor het beste bindmiddeltype, groep 1 voor zeer goed UV-bestendige kleurpigmenten), mits toegepast in de volgende topproducten:

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.

* Verplichte velden