Navigatie overslaan

Trends en traditie

Inspiratie voor elke toepassing

SURPLUS Simoni for Caparol

In een traditionele kleurenwaaier vind je vaak honderden kleurtinten. Een kleur kiezen voor een interieur of werkruimte kan daardoor een ingewikkeld en verwarrend karwei worden. Bovendien is het met een grote kleurenwaaier niet eenvoudig om je te laten inspireren en ideeën voor een eigen kleursfeer te creëren.

De kleurcollectie ‘SURPLUS Simoni for Caparol’ maakt het leven een stuk eenvoudiger. De kleuren daarin zijn gebaseerd op een beperkte kleurselectie en ontworpen door architect en ontwerper Victor Simoni in samenwerking met de Caparol FarbDesignStudio. Voor deze collectie zijn 72 kleuren gekozen die je harmonieus met elkaar kunt combineren. Vrijwel alle kleurtemperaturen zijn erin vertegenwoordigd. En alle kleuren passen prima bij de gangbare materialen op de markt, zoals hout, textiel en steen. De zigzag kleurkaart, of ‘Leporello’, zorgt voor logica in de kleurenkeuze. Eerst de lichte basiskleuren voor grote wandoppervlakken. Daarna kunnen vervolgens kleinere kleurvelden als aanvulling op de hoofdkleur worden gekozen. Zo vind je harmoniërende kleuren én intensieve accenten.

Trend kleurcollecties

Trends vormen een belangrijke aanvulling op een traditionele basis. Trends zijn belangrijk voor mensen. Ze bieden zowel inspiratie als houvast.

Met de verschillende TREND kleurcollecties vult Caparol het langlopende kleurpallet SURPLUS met actuele trendkleuren aan. In elke trendcollectie zijn steeds een aantal overtuigende, uitgebalanceerde nuances te vinden. Elke trendcollectie is nauw met de tijdgeest verbonden. Thema’s als duurzaamheid, regionalisme en redesign worden in verschillende gevoelsindrukken vertolkt. Daaruit komen stijlwerelden naar voren met verschillende esthetische kenmerken. De kleurnuances en in het bijzonder de afwerkingen laten de stijlkenmerken zien. Nauwkeurig afgestemd op de stemming, materialen en vormen van elke trend.

De jaarlijkse TREND kleurcollectie is op aanvraag verkrijgbaar.

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.

* Verplichte velden