Navigatie overslaan

SPECTRUM_cloud

Services en gegevensuitwisseling van SPECTRUM

Met de SPECTRUM_cloud kunnen projectgegevens gratis en flexibel tussen verschillende SPECTRUM-applicaties uitgewisseld worden. 

  • persoonlijke toegang vanuit alle SPECTRUM-applicaties
  • opslagruimte voor maximaal 9 projecten en 1 show
  • toegang tot de PHOTOservice: objectfoto's professioneel laten voorbewerken en in SPECTRUM zelf inkleuren
  • toegang tot de PRINTservice: ontwerpen kleurecht laten afdrukken en als DIN A3 map ontvangen met echte kleurstalen
  • toegang tot de nieuwste collecties van Caparol en onze partners

    

Collecties downloaden uit de SPECTRUM_cloud

Als er nieuwe collecties beschikbaar zijn voor SPECTRUM, dan kunt u deze gratis downloaden vanuit de SPECTRUM_cloud. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Open SPECTRUM en klik rechtsboven in beeld op het icoontje van de SPECTRUM_cloud.

2. Log in op uw persoonlijke account of maak gratis een nieuw account aan als u nog geen account hebt.

3. Klik in het volgende scherm naar 'Download collecties'. 

4. Klik in het volgende scherm in de linker kolom op 'Caparol' en daar onder op de collectie die u wilt downloaden'

5. Klik rechts boven op de groene knop 'DOWNLOAD' om het downloaden te starten. Daarna kunt u de SPECTRUM_cloud afsluiten door op het kruisje rechts boven te klikken.

6. Start SPECTRUM opnieuw op om de wijzigingen te activeren. De nieuwe collectie vindt u nu terug in de EXPLORER onder het tabblad 'Collecties'. 

PHOTO_service

Geen tijd om zelf een foto te bewerken? Geen probleem! De handige PHOTO_service biedt u de mogelijkheid om uw foto voor te laten bewerken door professionals. Via de Cloud selecteert u een objectfoto en geeft u via een paar eenvoudige stappen aan welke bouwdelen bewerkt moeten worden. Binnen 2 tot 3 werkdagen ontvangt u bericht dat uw bewerkte foto klaarstaat in de Cloud om te downloaden. U hoeft dan alleen nog de kleuren te kiezen. 

Gebruik maken van de PHOTOservice kost €39,- per foto* met maximaal 5 bouwdelen. U kunt betalen met een PHOTO_service ticket

PRINT_service

Het kan voorkomen dat de klant uw gemaakte ontwerp toch graag op papier wil bekijken. Maar, elke printer en elk papier geeft een ander resultaat in vergelijking met de kleuren op uw monitor. Om problemen met de kleurweergave op papier te voorkomen, is de geheel nieuwe PRINT_service beschikbaar. Via de Cloud kunt u de objectfoto uploaden waarvan u een print wilt ontvangen. Binnen ca. 5 werkdagen ontvangt u een A3 presentatiemap met daarin uw ontwerp op groot formaat en een lijst met de door u toegepaste kleuren en materialen. Om uw presentatie compleet te maken worden ook de kleurstalen bijgevoegd!

Een afdruk van een ontwerp bestellen kost €19,- per stuk Alle prijzen excl. BTW. Prijzen kunnen onderhevig zijn aan prijswijzigingen. Kijk voor de actuele prijzen in de shop.