Navigatie overslaan

Afval wordt grondstof

Bindmiddel uit aardappelschillen

Caparol is er in geslaagd het bindmiddel voor PlantaGeo uit aardappelschillen en spoelwater te verkrijgen via een nieuw proces. Aardappelschillen zijn afvalproducten van de voedselproductie maar een kostbare en herwinbare grondstof voor ons. De aardappelschillen en het spoelwater worden verwerkt tot een bindmiddel, wat de basis vormt van onze producten. Bovendien wordt geen beslag gelegd op landbouwgrond, dat bestemd is voor de productie van levensmiddelen. Voor de productie van het bindmiddel van binnenmuurverf PlantaGeo  wordt gemodificeerd aardappelzetmeel als herwinbare grondstof toegepast.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het assortiment producten op basis van herwinbare grondstoffen, dan staat één van onze medewerkers u graag te woord. Bel 033-247 50 00 of mail naar info@caparol.nl voor de mogelijkheden.

Hier leest u meer over hoe Caparol omgaat met duurzaamheid.

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.