Navigatie overslaan

Een warm nest door isolatie

Gevelisolatie met hennep

Sinds een paar jaar is hennep bezig aan een onstuitbare opmars. Er worden nog altijd nieuwe toepassingen gevonden voor de plant, die daardoor op steeds meer plaatsen wordt verbouwd. De kracht en belastbaarheid van de natuurlijke grondstof blijkt een waardevolle bijdrage te leveren aan tal van hightechoplossingen. Met name in de bouw bewijst hennep zich keer op keer als een veelzijdig, betrouwbaar en efficiënt materiaal.

Warmteisolatie in de winter, bescherming tegen hitte in de zomer of optimale geluidswering het hele jaar door: er zijn veel goede redenen voor hennep als natuurlijk gevelisolatiemateriaal met een fantastische ecobalans. Het vernieuwende karakter, de esthetische veelzijdigheid en de opvallende milieu-effecten van Capatect Natuur+ worden door diverse onpartijdige instanties opgemerkt. In Duitsland is het systeem bekroond met de architectuurprijs Iconic Award 2014 en de Innovatieprijs van het instituut Architektur + Bauwesen. In Oostenrijk is het product bovendien onderscheiden met de Klimaschutzpreis en met het Umweltzeichen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het assortiment producten op basis van herwinbare grondstoffen, dan staat één van onze medewerkers je graag te woord. Bel 033-247 50 00 of mail naar info@caparol.nl voor de mogelijkheden.

Hier lees je meer over hoe Caparol omgaat met duurzaamheid.