Navigatie overslaan

Energiebesparing

Wooncomfort en duurzaam gevelonderhoud

De toename van het energieverbruik en de daarmee gepaard gaande klimaatverandering vormt een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Hierbij staan gebouwen in het middelpunt van de belangstelling, omdat de potentiële besparing van energie daarbij zeer groot is. Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie: gevelisolatiesystemen vormen een echt duurzame bescherming van het klimaat - en dat telt nu meer dan ooit.

Het isoleren van de buitenwanden van een gebouw door middel van een gevelisolatiesysteem werd in 1957, mede dankzij de inspanningen van DAW, voor het eerst mogelijk. Sindsdien – nu al meer dan vijftig jaar dus – vormt het wereldwijd de standaard in de nieuwbouw en bij het isoleren van bestaande gebouwen. Ook projecten volgens de zogeheten PassivhausStandard, waarbij het huis voor zijn energievoorziening vrijwel geheel op zichzelf is aangewezen, zijn daardoor mogelijk.

Kijken we naar de gemiddelde afzet van gevelisolatiesystemen binnen de DAW-groep, en het daarmee in de regel verwezenlijkte besparingspotentieel, dan blijken alleen al de door DAW in 2011 door heel Europa verkochte gevelisolatiesystemen over hun hele levensduur genomen een besparing op te leveren van rond de 12 miljard liter stookolie.

Duurzaam gevelonderhoud

Capatect gevelisolatie

Gevelisolatie met hennep

Caparol Natuur+

Slanke isolatieplaat

Dalmatiner S-Klasse

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.