Navigatie overslaan

DAW en Global Compact

Klimaatneutrale productie en dienstverlening

Voor DAW, het Duitse familiebedrijf en verffabrikant achter merken als Caparol, Alsecco en Disbon, is duurzaamheid al sinds jaar en dag een geïntegreerd onderdeel van het ondernemingsbeleid. Het bedrijf beschouwt zichzelf als een corporate citizen en neemt de verantwoordelijkheid die daarbij hoort serieus. Om die reden neemt DAW al sinds 2012 deel aan het programma Global Compact van de Verenigde Naties. 

In de bedrijfsvoering maakte DAW de afgelopen jaren een aanzienlijke efficiencyslag, met natuur en milieu als grote winnaars. Terwijl het bedrijf sinds 2007 een omzetstijging realiseerde van 29,4%, nam het verbruik van energie en water in dezelfde periode sterk af, net als de productie van afval. DAW kijkt bij het duurzaamheidsbeleid niet alleen naar de buitenwereld, maar ook naar de eigen medewerkers. De 0nderneming heeft veel aandacht voor vakmatige ontwikkeling van de werknemers, maar bijvoorbeeld ook voor gezondheid, culturele diversiteit en tolerantie en een goede balans tussen werk en privéleven.

Uiteraard komt het groene hart van DAW met name tot uitdrukking in de producten van het bedrijf. Niet alleen in de talrijke oplossingen voor thermische isolatie, maar ook in het nog altijd groeiende assortiment bouwverven. Steeds meer verven zijn oplosmiddelvrij en emissie-arm. Daarnaast communiceert DAW open en transparant over de milieu-effecten van de diverse producten.

UN Global Compact

Hoewel UN Global Compact gebaseerd is op vrijwilligheid, is het beslist geen vrijblijvend programma. Deelnemers onderschrijven een tiental uitgangspunten en worden geacht het ondernemingsbeleid daarop af te stemmen. UN Global Compact heeft ruim 8.000 deelnemers in 170 landen. Meer informatie over achtergronden en doelstellingen van het programma is te vinden op unglobalcompact.org

Meer over duurzaamheid

Wilt u weten hoe DAW, het moederbedrijf van Caparol, omgaat met duurzaamheid? Kijk dan op www.dawnederland.nl.