Navigatie overslaan
the power
of green
the power
of green

Milieugebonden productverklaringen

Ook het steeds groter wordend aantal soorten certificering voor gebouwen zet aan tot vernieuwing, met producten die voldoen aan de groeiende behoefte zuiniger om te springen met energie en te werken met materialen die geen schadelijke stoffen bevatten. De bedrijven die deel uitmaken van DAW hebben intensief meegewerkt aan de totstandkoming van milieugebonden productverklaringen (EPD:  "Environmental Product Declarations"). Sinds 2009 zijn er voor de belangrijkste producten van DAW gecertificeerde milieugebonden productverklaringen. Aan soortgelijke verklaringen voor de overige producten wordt voortvarend gewerkt. 

Hier vind je onze certificering op het gebied van duurzaamheid.PDF download (pdf, 341.77 KB)

De EU kent het Ecolabel toe aan producten die een aantoonbaar kleinere impact op het milieu hebben dan vergelijkbare producten in dezelfde categorie. Bij verfproducten heeft het Ecolabel voornamelijk betrekking op  de aanwezigheid van schadelijke stoffen, zoals formaldehyde en zware metalen, en het VOC-gehalte.

CapaTex Primer

CapaTex Mat

CapaTex PU Prestige

Het AgBB-keur helpt bij de herkenning van onschadelijke verfproducten en vloercoatings. Producten met dit keurmerk voldoen aan alle eisen die door het Comité voor de Gezondheidsbeoordeling van Bouwproducten (AgBB) worden gesteld.

CapaTex Fix ThiX

CapaSil Primer

CapaTex Mat

CapaTex Mat S1+

Indeko-plus

Indeko-W

Building Research Establishment Environmental Assesment Method is een methode om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen en te certificeren. Een gebouw wordt beoordeeld door aan te tonen dat het voldoet aan een reeks credits over milieukwesties. De hier genoemde producten voldoen aan de normen van BREEAM HEA 9.

CapaTex Fix ThiX

CapaSil Primer

CapaTex Mat

CapaTex Mat S1+

Indeko-plus

Indeko-W

De Eurofins Indoor Air Comfort Gold-certificering zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de lage productemissie-eisen en is een teken van de focus van de aanvrager op kwaliteit en bijdrage aan een gezond binnenmilieu. Het omvat zowel inspecties van de fabrieksproductie volgens DIN 18200 als VOC-tests volgens EN 16516.

Toegekend aan diverse Disbon vloercoatings.

NaturePlus geeft aan dat de productie van ecologische bouwmaterialen op een milieuvriendelijke wijze gebeurt en neemt eveneens gezondheidscriteria in rekening.

Sylitol Bio Interior

Geschikt voor mensen met allergieen (het product is conserveermiddelvrij). TÜV Nord gekeurde binnenmuurverf die gecontroleerd is op schadelijke en allergene stoffen.

CapaSil Primer

Sylitol Bio Interior

Indeko-plus

Der Blaue Engel geeft aan dat het product op de belangrijkste milieuaspecten minder milieubelastend is dan soortgelijke producten.

Capacryl Aqua UniPrimer

Capacryl Aqua PU Primer

Capacryl Aqua PU Gloss

Capacryl Aqua PU Satin

Geschikt voor gebruik op kinderspeelgoed, volgens DIN EN 71-3. Hierbij zijn de eisen en testmethoden voor verf- en kleurlagen op speelgoed met betrekking tot giftige stoffen vastgelegd.

Capacryl Aqua UniPrimer

Capacryl Aqua PU Primer

Capacryl Aqua PU Gloss

Capacryl Aqua PU Satin

Buitenmuurverven voor gevels die schoon, kleurstabiel en beschermd blijven. In de speciale oppervlaktestructuur van de nano-quartz grid (NQG) technologie zijn pigmenten en vulstoffen stevig aan elkaar gehecht in een microscopisch raster. Dit zorgt voor een hoge lichtechtheid en kleurstabiliteit. Vuildeeltjes hechten bovendien minder snel aan deze oppervlaktestructuur dan bij conventionele buitenmuurverven.

ThermoSan

Amphibolin

Sylitol-NQG

TopLasur

Awards voor duurzaam ondernemen

Prijzen en onderscheidingen

Top 3 Sustainability Award 2018
Diesel medaille voor DAW
Zilver bij de GreenTec Awards
DGNB award voor camelinaolie-project

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.


* Verplichte velden