Navigatie overslaan
the power
of green
the power
of green

Vertrouwde kwaliteit, minder CO2-emissies*

Indeko-plus is als sinds de jaren 80 de bekende en gerenommeerde klassieker onder de muurverven. In 1985 was Indeko-plus de eerste emissie- en oplosmiddelvrije binnenmuurverf. Sinds 2017 is Indeko-plus tevens conserveermiddelvrij. We maken nu weer een mooie stap en gaan mee met de belangrijke uitdaging, om onze producten ‘groener’ te maken en tegelijkertijd het hoge kwaliteitsniveau te behouden. CapaGreen Indeko-plus is tot op heden uniek in al zijn eigenschappen. Er is geen product op de markt dat de hoogste productkwaliteit combineert met aspecten van duurzaamheid en gezond leven in één product.

Voor hoogwaardig schilderwerk op alle binnenmuren en plafonds. Deze oplosmiddelvrije muurverf is zeer gemakkelijk te verwerken, heeft een hoog rendement en is bovendien vrij van conserveermiddelen.

 • Vertrouwde kwaliteit: superdekkend en zeer schrobvast (dekking klasse 1 en natte slijtage klasse 1)
 • Zeer matte afwerking
 • Door gebruik van herwinbare grondstoffen wordt de uitstoot van CO2-emissies verminderd
 • Emmer van gerecycled plastic
 • Vrij van oplosmiddelen, conserveermiddelen en weekmakers

Beits op basis van Camelinaolie

De Camelina-plant is een grondstof voor innovatieve houtbeschermingsproducten. Bestaande landbouwgrond wordt gebruikt voor mengteelt met Camelina en tuinerwten. Op deze manier gaat er geen landbouwgrond verloren die bestemd is voor de productie van levensmiddelen.

Een groot voordeel van de mengteelt met Camelina en tuinerwten voor het milieu, is dat het de biodiversiteit versterkt en het ecosysteem beschermt. Bovendien groeit Camelina heel snel en verdringt het onkruid, zodat er minder pesticiden en andere gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn. De zaden van de Camelina worden geperst en de olie daarna verfijnd. Deze verfijnde Camelinaolie is een bestanddeel van onze houtlazuren en - oliën zoals UniversalLasurGeo. Het is innovatief, duurzaam en van hoge kwaliteit.  In 2018 won Caparol zelfs de GreenTec Award voor de ontwikkeling van dit concept.

Waterverdunbare premium alkydharsbeits voor de bescherming en verfraaiing van maatvast en niet-maatvast houtwerk buiten. Waterafstotend, beschermt het hout tegen vocht dankzij het Hydropearl-effect. Voor de productie van het bindmiddel wordt Camelina-olie als herwinbare grondstof toegepast. Eindeloos recyclebare verpakking van metaal met zeer hoog recyclingpercentage.

 • Waterafstotend dankzij het Hydropearl-effect
 • Optimale UV-bescherming door UV-blocker
 • Verpakkingsgrootte 750 ml en 2,5 l
 • Kleuren: grenen, eiken, noten, palissander, ebben en blank

Binnenmuurverf op basis van aardappelzetmeel

Caparol is er in geslaagd het bindmiddel voor PlantaGeo uit aardappelschillen en spoelwater te verkrijgen via een nieuw proces. Aardappelschillen zijn afvalproducten van de voedselproductie maar een kostbare en herwinbare grondstof voor ons. De aardappelschillen en het spoelwater worden verwerkt tot een bindmiddel, wat de basis vormt van onze producten. Bovendien wordt geen beslag gelegd op landbouwgrond, dat bestemd is voor de productie van levensmiddelen. Voor de productie van het bindmiddel van binnenmuurverf PlantaGeo wordt gemodificeerd aardappelzetmeel als herwinbare grondstof toegepast.

Witte binnenmuurverf voor milieubewust onderhoud- en nieuwbouw schilderwerk. De toepassing van herwinbare grondstoffen zorgt voor behoud van waardevolle fossiele grondstoffen en beschermt daarmee het milieu. PlantaGeo is uitstekend geschikt voor binnenschilderwerk in zowel de private als publieke sector. Voor de productie van het bindmiddel wordt gemodificeerd aardappelzetmeel als herwinbare grondstof toegepast. De verpakking (behalve het deksel) bestaat uit gerecycled materiaal.

 • Natte slijtage klasse 3, wasvast conform DIN 53778
 • Goede dekking, klasse 1 bij een rendement van 6 m²/l
 • Verpakkingsgrootte 12,5 l
 • Zeer mat

Gevelisolatie met hennep

De kracht en belastbaarheid van hennep blijkt een waardevolle bijdrage te leveren aan tal van hightechoplossingen. Met name in de bouw bewijst het zich keer op keer als een veelzijdig, betrouwbaar en efficiënt materiaal. Warmteisolatie in de winter, bescherming tegen hitte in de zomer of optimale geluidswering het hele jaar door: er zijn veel goede redenen voor hennep als natuurlijk gevelisolatiemateriaal met een fantastische ecobalans. In Duitsland is het systeem bekroond met de architectuurprijs Iconic Award 2014 en de Innovatieprijs van het instituut Architektur + Bauwesen. In Oostenrijk is het product bovendien onderscheiden met de Klimaschutzpreis en met het Umweltzeichen.

Gevelisolatieplaat op basis van hennep, te bevestigen door middel van lijm en pluggen in het Capatect Systeem Natuur+.

 • Met herwinbare grondstoffen
 • Zeer goed dampdoorlatend
 • Houd 's zomer warmte bijzonder goed tegen
 • Uitstekende geluidisolatie

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.


* Verplichte velden