Navigatie overslaan

Caparol Academy | Toolbox Meetings

Seizoen 2018-2019

Werken met verf, het is een vak apart. Én een vak dat zich blijft ontwikkelen. Het is dus van belang om de kennis binnen uw bedrijf up to date te houden. Met speciale trainingen brengt u het thema ‘werken met verf’ actief onder de aandacht bij uw medewerkers en zorgt u dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor veel bedrijven is het echter lastig om hier tijd voor vrij te maken. Klanten gaan immers voor. Daar zijn we ons van bewust en daarom bieden wij nu de Caparol Academy Toolbox Meeting aan. Laagdrempelig, op eigen locatie en flexibel in te plannen. Een Toolbox Meeting duurt hooguit 30 minuten, dus met een minimale tijdsinzet houdt u de kennis van uw personeel toch op niveau! 

Een paar voorbeelden van pakketten binnen het thema ‘Werken met verf’:

Veiligheid staat altijd voorop. Helaas wordt dit weleens vergeten. Uit gemak, tijdsnood óf onwetendheid. Weet u wat de risico’s zijn bij het werken met epoxy’s en de vele soorten verf? En wat op lange termijn de effecten voor de gezondheid zijn als er verkeerd mee wordt gewerkt? Tijdens de Toolbox Meeting ‘veiligheid’ zet u het veilig werken met deze producten weer op scherp binnen uw team.

U bepaalt een afwerking, maar hoe zit het met de ondergrondvoorbehandeling? In deze Toolbox Meeting leert u alles over de soorten ondergrond, de mate van zuiging en de beste voorstrijkmethode. In het ene geval werkt een indringende primer, voorstrijkmiddel of speciale hechtprimer het best, terwijl in het andere geval het reinigen en schuren van de ondergrond volstaat. Fixen en voorbehandelen? Doe het goed en u ziet het verschil!

Verklein kans op schade achteraf door de ondergrond op de juiste manier te inspecteren en te beoordelen en hier vervolgens de nodige maatregelen op te nemen. Om dat goed te kunnen doen, bieden we de Toolbox Meeting ‘Herkenning van ondergronden’ aan. Hierin komen o.a. vochtmetingen, het beoordelen van onderliggende verflagen en het opsporen van oorzaken van mogelijke verfschades aan bod. Veelvoorkomende zaken waar we uw team kort en krachtig, maar waardevol uitleg over geven.

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: onderdelen die in een felle kleur rood, geel of oranje geschilderd moeten worden, maar een dekking die vervolgens te wensen overlaat. Tijdens deze Toolbox Meeting leert u daarom alles over het Caparol Grondkleursysteem. Met dit systeem wordt de kleur van de grondverf afgestemd op de kleur van de aflak. Zo zorgt u namelijk voor stralende kleuren en optimale dekking.

Interesse in een Toolbox Meeting?

Een Toolbox Meeting organiseren? Dat kan! Tijdens de vrijdagmiddagborrel, de lunch, een koffiepauze… Hierboven vindt u een paar voorbeelden van onderwerpen voor zo’n Toolbox Meeting, maar andere thema’s behoren ook tot de mogelijkheden.

Bel voor meer informatie 033-247 50 00, mail naar academy@caparol.nl of vraag ernaar bij uw Caparol contactpersoon.

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.

* Verplichte velden