Navigatie overslaan

Wooncomfort en duurzaam gevelonderhoud

Capatect gevelisolatie van Caparol

De gevel is het gezicht van je huis, je kantoor, je school of je bedrijfspand. Alle reden om te zorgen voor een mooie en effectieve bescherming. Op steeds meer gebouwen zorgen gevelisolatiesystemen voor deze bescherming of te wel voor duurzaam gevelonderhoud. Thermische gevelisolatiesystemen bestaan al sinds meer dan een halve eeuw en zijn inmiddels flink ingeburgerd in heel Europa. Hierbij worden isolatieplaten aangebracht op de buitenzijde van de gevel om zo de isolatiewaarde van de woning te optimaliseren; voor zowel nieuwbouw als renovatie. Gevelisolatiesystemen zorgen voor wooncomfort, een behaaglijk binnenklimaat en een aanzienlijke energiebesparing.

Duurzaam gevelonderhoud heeft uiteenlopende aspecten. Met de gevelisolatiesystemen van Caparol kies je niet alleen voor economisch voordeel, maar ook voor een fraaie gevel, die gedurende lange tijd schoon en kleurstabiel blijft:

  • Ruime creativiteit: alle vormen en afwerkingen (denk onder meer aan sierpleister, steenstrips)
  • Kleurvast: Caparol buitenmuurverven zorgen voor een ideale en kleurstabiele eindafwerking op het gevelisolatiesysteem
  • Slagvast, bestand tegen weersinvloeden en mechanische belastingen
  • Bestand tegen mos, algen en atmosferische vervuiling


 Een paar voorbeelden van Capatect gevelisolatie in de praktijk:

Caparol biedt meerdere opties om een thermisch gevelisolatiesysteem optimaal tot zijn recht te laten komen. Soms is het budget doorslaggevend, in andere gevallen moet een systeem vooral kunnen weerstaan aan de soms stevige impact van zijn omgeving. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte systemen.

Capatect Carbon

Hennep isolatie

Capatect Carbon Dark

KOMO certificaat

Capatect Basic Pro

NL BSB certificaat

Steenstrips op isolatie

Passive House Institute