Navigatie overslaan

Capatect Natuur+ hennep

Isolatie op z’n groenst

De beste manier om het klimaatprobleem aan te pakken is door minder energie te verbruiken. Het isoleren van gebouwen is dus een logische stap. En wat ligt er dan méér voor de hand dan een isolatiemateriaal dat zelf óók milieuvriendelijk geproduceerd is? Caparol introduceert daarom gevelisolatie op z’n natuurlijkst én op z’n groenst: Capatect Natuur+, vervaardigd op basis van hennepvezels.

Isoleren met Capatect Natuur+ levert een dubbel duurzaam effect op. De isolerende kracht van de hennepvezels kan uw gebouw tot wel 30% energiezuiniger worden. Bovendien is het productieproces veel milieuvriendelijker dan dat van conventioneel isolatiemateriaal. Capatect Natuur+ levert zo een aanzienlijke bijdrage aan onze CO2-reductie.

De totale levenscyclus van isolatieplaten op basis van hennepvezel, van oogst tot en met recycling, is ecologisch in balans. Met Capatect Natuur+ voegt u de ontbrekende schakel toe aan slim, verantwoord en duurzaam bouwen.

Waarom kiest u voor natuurlijke isolatie met hennep

Door isolatiewaarden die gelijkwaardig zijn aan conventionele isolatiematerialen bespaart u energie én geld. 

Hennep heeft een positieve CO2-balans tijdens het productieproces en is volledig recyclebaar.

In combinatie met een sterk doorlaatbare systeembouw zorgt hennep als isolatiemateriaal voor een aangenaam binnenklimaat.

Capatect Natuur+ koppelt de natuurlijke, isolerende eigenschappen van hennep aan de fraaie esthetische eigenschappen van veelzijdige minerale coatings.

Systeemopbouw