Steenstrips en andere gevelbekleding

Original Meldorfer® steenstrips op isolatie

Steenstrips vormen in veel gevallen het esthetische onderdeel van een integraal gevelisolatiesysteem. Doordat het uiterlijk van de steenstrips nauwelijks te onderscheiden is van conventionele bakstenen, zijn de steenstrips inmiddels overal in Nederland op grote schaal te zien. De combinatie met een Caparol gevelisolatiesysteem maakt het mogelijk om in combinatie met andere, aanvullende maatregelen het energielabel van een bestaande woning om te zetten van G naar A. Ook zonder gevelisolatie kunnen steenstrips op de gevel worden aangebracht. Verder zijn de Original Meldorfer® steenstrips uitermate geschikt voor prefab-elementen zoals wandplaten, schoorstenen en andere gevelelementen.

Original Meldorfer® steenstrips vormen een efficiënte geveloplossing voor renovatie en nieuwbouw. Vastgoedeigenaren, architecten en planologen kunnen met Caparol op een vernieuwende manier de traditionele uitstraling van gebouwen beschermen en herstellen. Op die manier kunnen stads- en dorpsgezichten hun unieke, individuele karakter behouden of herwinnen. De designmogelijkheden met Original Meldorfer® steenstrips zijn eindeloos. Die veelzijdigheid is te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling, maar ook aan het feit dat de strips licht van gewicht en flexibel toepasbaar zijn. Gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen, vormen de steenstrips een basis voor een fraaie en duurzame gevel.

Het Original Meldorfer® assortiment omvat ook een Nederlandse lijn van standaard steenstrips. Deze steenstrips zijn door een team van professionals uit de branche samengesteld en zijn speciaal geselecteerd voor de Nederlandse markt. Granulair geeft aan dat het een steen met reliëf betreft, de Quarts variant is glad.


Andere gevelbekleding

Het vormgeven van gevels wordt nu nóg veelzijdiger. Met deze exclusieve gevelbekledingen komen reeds bekende materialen opnieuw in het spotlicht te staan en openen daarmee nieuwe visuele mogelijkheden. Laat je inspireren door de buitengewone looks en gebruik ze voor het creëren van een opvallend gevelontwerp. De verschillende materialen zijn allemaal in vele verschillende kleurcombinaties en variaties verkrijgbaar. En voor alle producten geldt, dat ze bijzonder geschikt zijn voor het afwerken van thermisch geïsoleerde gevels. 

Het expressieve karakter van natuurstenen oppervlakken biedt een lange levensduur en is tijdloos. Structuren en kleuren werken samen met licht en ruimte en zorgen voor een rustgevende, ruimtelijke sfeer.

Capatect Lithoboard-Systeem

 • Diverse grootformaat steenplaten tot 100 x 50 cm (L x B), afhankelijk van de steensoort
 • Directe verlijming van de natuursteenplaten op de wapeningslaag
 • Omvangrijke keuze steenoppervlakken en structuren
 • Extreem dun en licht van gewicht

Glasmozaïek blijft fascinerend mooi door zijn onvergelijkbare schittering en het samenspel van licht en kleur. Door het smelten van kleurpigmenten in de glazen tegels, is het mozaïek kleurvast en geven ze een homogeen kleureffect. Glastegels betoveren met hun lichtreflecties en de dieptewerking van het glazen oppervlak.

Capatect Ceratherm-Systeem II Glasmozaïek

 • Onvergelijkbare kleurintensiteit
 • Unieke dieptewerking
 • Lichtreflecties maken het materiaal levendig

Met keramische gevelbekleding kunt u expressieve en creatieve afwerkingen creëren, de afhankelijk van het gekozen type variëren van mat tot glanzend. Of het nu klinkers of tegels betreft: waardevolle gebouwen worden door de mechanisch hoog belastbare en robuuste keramische afwerking langdurig beschermd. De exclusieve look verhoogt tevens de waarde van het object.

Ceratherm-Systeem II met keramische afwerking

 • Voor aansprekende gevel- en binnenwandafwerkingen
 • Grote keuze uit kleuren, structuren en oppervlakken
 • Formaat tot 30 x 40 cm mogelijk
 • Veel efficiënter dan tweelaags muurwerk

Andere producten voor gevelbekleding

Original Meldorfer

Lichtgewicht en handgemaakte minerale steenstrips als decoratieve afwerking op gevels en binnenmuren. Geeft een optisch metselwerk of natuurstenen uiterlijk.

Naar product

Capatect Meldorfer Ansatzmörtel 080

Lijm- en voegenmortel voor het verlijmen van Meldorfer-steenstrips binnen en buiten.

Naar product

Capatect Meldorfer Fugenmörtel 081

Voegenmortel voor het vlakvol voegen van Merdorfer steenstrips binnen en buiten.

Naar product

Sylitol-Fassadenputz

Silicaatgebonden sierpleister conform DIN EN 15824.

Naar product

Capatect ThermoSan Fassadenputz NQG

Lichtgewicht sierpleister op basis van hybride-bindmiddel en Nano-kwartstechnologie voor toepassing buiten.
Klaar voor gebruik.

Naar product

Capatect Mineralputz

Minerale poedermortel conform EN 998-1 als sierpleister voor toepassing buiten en binnen.

Naar product

Brandveiligheid en buitengevelisolatie

Caparol is aangesloten bij de branchevereniging Bond van Pleisterbouw. De branchevereniging liet de brandveiligheid van thermische systemen voor EPS-buitengevelisolatie met pleisterwerk/minerale steenstrips onderzoeken door DGMR; een onafhankelijk ingenieursbureau op het gebied van bouw, industrie, verkeer, milieu en software. Aanleiding is de toenemende aandacht in onze maatschappij voor brandveilige gevels. 

Lees meer

Caparol Newsletter

Caparol Newsletter

Caparol
Newsletter

Het laatste nieuws in je mailbox

 

Het meest veelzijdige assortiment van Nederland

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. En die beginnen al bij de gevel; het gezicht van je huis, je kantoor, je school of bedrijfspand. Kijk je met een duurzame blik naar je gevel, dan kies je voor een mooie én efficiënte oplossing. Met gevelisolatiesystemen van Caparol levert je gebouw opzienbarende energieprestaties. Maar Caparol blinkt niet alleen uit in gevelisolatie. Het ongeëvenaarde assortiment gevelbekleding en minerale steenstrips stelt architecten en designers in staat om met Caparol ieder gevelidee tot in de details te realiseren.

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.


* Verplichte velden