Navigatie overslaan

Wandbekleding

ElementEffects

Capaver® ElementEffects is een hoogwaardige wandafwerking met oneindige design mogelijkheden. Het nieuwe product bestaat volledig uit duurzame en natuurlijke bestanddelen van glas en extreem harde kwartszanddelen. Capaver® ElementEffects is veel scheurbestendiger en stabieler dan conventionele glasweefsels.

Bestand tegen mechanische belasting
Voor ElementEffects heeft Caparol op een slijtvaste onderlaag van glasweefsel een driedimensionale structuur van grote kwartsdeeltjes en glasvezelstructuur aangebracht. Door een speciale, hechte weeftechniek is de trek- en stootvastheid van het nieuwe materiaal aanzienlijk hoger dan bij conventioneel glasweefsel. Ook de kwartsafwerking is bovengemiddeld bestand tegen mechanische belasting. Schrapen, krassen en stoten hebben niet of nauwelijks zichtbare gevolgen voor de kwartsstructuur. Zelfs wanneer de ondergrond een deuk oploopt, zorgt de elasticiteit van ElementEffects ervoor dat de vorm van het materiaal intact blijft.

Wisselwerking door kwarts en glas
ElementEffects biedt veel mogelijkheden voor creatieve prestaties. De wisselwerking van kwarts en fijn glasweefsel met de driedimensionale structuur zorgt voor een fascinerend mat-/glanseffect, dat ook bij een dekkende afwerklaag volledig behouden blijft. Een metallic afwerking versterkt het effect zelfs. ElementEffects is er in tien verschillende designs.

Eenvoudige verwerking
De verwerking van ElementEffects is vergelijkbaar met die van klassiek glasweefsel. Het weefsel wordt zonder eindafwerking geleverd en geplaatst. Daarna kan het weefsel met vrijwel alle types muurverven worden afgewerkt en alle kleuren uit het Caparol 3D System Plus systeem. Voor metallicafwerkingen heeft Caparol de metallic verf Metallocryl Interior. Bij renovatie kan het nieuwe glasweefsel tot vijf keer worden overgeschilderd.

FantasticFleece

Wandbekleding Capaver® FantasticFleece is een materiaal op basis van hoogwaardig glasvlies en biedt architecten, verwerkers en opdrachtgevers nieuwe mogelijkheden. Na het verlijmen kan FantasticFleece worden afgewerkt met een op kleur gebrachte transparante laag DecoLasur. Zo zijn met weinig arbeidsgangen moderne, veelzijdige en oogstrelende wandoppervlakken te realiseren.

FantasticFleece voldoet aan de trend om rijke nuanceringen aan te brengen met de uitstraling van handwerk. Geen andere te schilderen wandbekleding biedt zoveel individuele en moderne mogelijkheden. FantasticFleece is ideaal voor oppervlakken met een representatieve uitstraling in hotels of woningen, kantoren en winkels, vergader- en wachtruimten in de industrie, handel en dienstverlening. FantasticFleece bestaat uit nieuw ontwikkeld glasvlies als zeer stabiele drager, met een gecontroleerd zuigvermogen voor de aan te brengen verf en een gedifferentieerd uitgevoerde opdruk van het oppervlak. Door deze speciale samenstelling volstaat één afwerklaag om een fraai resultaat te bereiken.

  • Verkrijgbaar in 10 vernieuwde designs. Kijk in de brochure voor een overzicht hiervan.

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.

* Verplichte velden