3D-System PLUS

Al 25 jaar de alleskunner

De 3D System PLUS kleurenwaaier verenigt alle kleurcollecties voor interieur- en gevelontwerp. De kleurenwaaier is speciaal ontwikkeld voor architecten en bevat meer dan 1.360 kleurtinten, ingedeeld op hun LCH waardes (L=helderheid / C=mate van kleurrijkheid / H=tint). Alle kleuren zijn ideaal voor architectonisch ontwerp dankzij hun verhulling en fijn genuanceerde gradaties.

Kleurselectie, opbouw en toepassing

De kleurkeuze toont materiaaltypische, stilistisch relevante en hedendaagse nuances in een visueel samenhangende volgorde. Perfect voor professioneel kleurontwerp.

Overzicht kleurtinten:

  • 18 witnuances
  • 6 off-whites met hoge helderheid
  • 48 grijstinten in 4 grijsfamilies
  • 1.218 kleurtinten in 45 kleurfamilies
  • 66 laktinten
  • 12 Metallocryl-kleurtinten

LCH – De systematiek

Der 3D-System PLUS kleurenwaaier is gebaseerd op drie parameters:

 

Lightness L geeft de helderheid van de desbetreffende kleur aan en daarmee de relatie tot wit (L = 100) en zwart (L = 0).

Chroma C definieert de afstand van een kleur tot de grijsas (grijs C = 0). Hoe hoger de waarde, des te kleurrijker de kleur - hoe lager de waarde, des te minder kleurrijk (grijziger).

De Hue-waarde H geeft de positie aan van een kleur op de kleurencirkel (kleurhoek).

De H-waarde staat ook gelijk voor een kleurfamilie (bijvoorbeeld Palazzo of Lago).

Elke kleurfamilie is gesorteerd van donker naar licht en van achromatisch naar bont.

Mogelijkheden voor aankleuren

De pictogrammen op de achterkant van de kleurvakken van de 3D-Plus kleurenwaaier geven informatie over de mogelijkheden van het gebruik van de desbetreffende kleur in verschillende types verf. 

De helderheidswaarde

De helderheidswaarde geeft de lichtreflectie aan van een bepaalde kleur tussen het zuiverste wit (helderheid = 100) en het diepste zwart (helderheid = 0). De helderheidswaarde is belangrijk om een goed afgewogen kleurontwerp te maken:

  • Bij het combineren van meerdere kleurtinten speelt de helderheidswaarde een grote rol als het gaat om contrast.
  • Thermisch geïsoleerde gevels moeten, indien mogelijk, worden ontworpen met een helderheidswaarde die hoger is dan 20. Thermische opwarming veroorzaakt door zonlicht kan schade veroorzaken.

Meer over kleur

Kleurenwaaier 3D-System PLUS

Kleurenwaaier 3D-System PLUS

De 3D waaier is verkrijgbaar via de Caparol groothandel.
Kleurstalen op A5 formaat

Kleurstalen op A5 formaat

Van kleurontwerpen tot collages - met kleurstalen neem je de juiste kleurbeslissing.
INSPIRATION Trend 2024

INSPIRATION Trend 2024

HONEY-GOLD! Een kleurtint die interieurs kan opfleuren en tegelijkertijd warmte, geborgenheid en aarding biedt. HONEY-GOLD is thuis in vele kleurenwerelden, perfect om te combineren!

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.


* Verplichte velden