Navigatie overslaan
colours that care
colours that care

Lebensräume: Living Design & Living Environments

Uniek magazine over de rol van kleur bij de zorg voor ouderen

Ook wanneer de jaren gaan tellen, heeft het leven veel moois te bieden. Zeker als er goed is nagedacht over de woon- en zorgomstandigheden. Onze senioren verdienen een comfortabele en inspirerende omgeving. Caparol levert daar graag een bijdrage aan.

Colours That Care over de zorg voor ouderen

De tweede uitgave in de Caparol-serie Colours That Care gaat helemaal over de bijzondere rol die kleuren spelen in het leven van ouderen. Door kleur slim en subtiel toe te passen, kunnen we de beleving van een ruimte ingrijpend verbeteren.

Caparol heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloed die de omgeving heeft op ons humeur, onze productiviteit en onze gezondheid. De kleuren om ons heen hebben een verrassend effect op de manier waarop we in het leven staan. Oók op latere leeftijd. Wanneer we ouder worden, stellen we andere eisen aan onze directe omgeving. Dat heeft consequenties voor de manier waarop we de woonruimte van ouderen, zowel binnen als buiten, vormgeven. In Living Design & Living Environment komen alle verschijningsvormen van interieurdesign, toegespitst op de zorg voor ouderen, voorbij. Maar één aspect staat centraal: kleur!

Deel 1 - Living Design

Net als de eerste editie (At The Hotel/On The Road) bestaat ook deze Colours That Care uit twee delen. Het eerste deel, Living Design laat aan de hand van realistische cases zien hoe producten het best tot hun recht komen. Kleuren en materialen spelen in specifieke situaties en vertrekken steeds een andere rol. Maar ze maken altijd en overal het verschil. Dit deel van het magazine gaat onder meer in op de functie van felle kleuren en de kracht van contrasten. De focus ligt op institutionele woonvormen voor ouderen, maar alle voorbeelden zijn ook geldig voor en toepasbaar op ouderen die nog zelfstandig thuis wonen.

Deel 2 - Living Environments

Deel 2 van het nieuwe magazine, Living Environments, richt zich op de achtergronden van interieurdesign voor ouderen. Hoe reageren mensen op hun omgeving en wat verandert er in de loop van de jaren, bijvoorbeeld wanneer het gezichtsvermogen afneemt of wanneer we met dementie te maken krijgen? Waarom heeft de ene kleur een ander effect op ons gemoed dan de andere? En welke landschappen hebben de inspiratie gevormd voor de diverse kleurcollecties van Caparol? Aan de hand van demografische gegevens beschrijft en illustreert dit deel van het magazine een aantal verrassende inzichten.

Om een nóg completer beeld te kunnen geven van de interieurmogelijkheden heeft Caparol het magazine samengesteld in samenwerking met Forbo Flooring. Voor de inhoudelijke bijdragen hebben internationale experts op het gebied van kleuren en ouderenzorg aan de uitgave meegewerkt.

Colours That Care

Living Design & Living Environment is de tweede uitgave in de serie Colors That Care. Met deze uitgaven laat Caparol een opnieuw zien waarom het merk internationaal wordt gezien als toonaangevend op het gebied van kleur en kleurconcepten. In dezelfde serie verscheen eerder een magazine over reizen en hotels. In de toekomst zullen nog thema’s als onderwijs en gezondheidszorg aan de orde komen.   

Collector's item

At The Hotel, de eerste editie in de serie Colours That Care, bleek al snel een collector's item. De gelimiteerde oplage vond snel zijn weg naar architecten, schilders, opdrachtgevers en andere belangstellenden. Vraag uw gedrukte exemplaar dus snel aan.

Living Design & Living Environment is de digitale, Engelstalige editie van het magazine. De Duitstalige versie (Wohnen Gestalten & Lebensräume) is er ook in een papieren uitvoering.

Caparol Newsletter - Altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vanaf nu kunt u zich laten informeren over alle actuele thema's via onze digitale Caparol newsletter! Productinnovaties, beursinformatie, wetenswaardigheden en nog veel meer uit de wereld van Caparol krijgt u direct in uw inbox.

Uw gegevens

Ja, ich wil vanaf nu de gratis Caparol-Newsletter ontvangen. Ik kan mijn aanmelding te allen tijde stopzetten d.m.v. de link onder de nieuwsbrief.


* Verplichte velden