Selecteer een editie

Trendkleuren 2024


GOED KLEURONTWERP

Ruimtes vergelijken

Hoe werkt natuurlijk kleurontwerp? Architectuur en materialen vormen de basis voor elk ruimtelijk effect - de kleuren zijn daarop afgestemd. Aangrenzende tinten combineren met elkaar en creëren harmonie. Waar je  het levendiger wilt hebben, kun je vakkundig gebruik maken van contrasten. Cruciaal is: waarvoor gebruiken we de ruimte, hoe vaak en hoe lang? De kleurkeuze is afhankelijk van het gebruik van de kamer en de kleurintensiteit is afhankelijk van de verblijfsduur.

Een woning – een wereld van kleur

Goed kleurontwerp: het huis, de woning als geheel moet harmonie uitstralen, maar de kamers moeten nog steeds hun eigen functie behouden? Er wordt een verbinding gecreëerd door het gebruik van heldere, ton-sur-ton kleuren die door meerdere kamers lopen. En dankzij verschillende accenten ontstaan individuele ruimtelijke effecten.

Deze combinatie van vijf kleuren uit kleurwereld 1 toont een verloop van koel, zeer lichtgeel, aangevuld met een sterker geel en twee aardse groentinten. Daarbij zorgt honinggoud voor een warm contrast. Elke kamer heeft zijn eigen sfeer: van het zeer delicate in de kinderkamer tot de krachtige, uitnodigende entree.

Wat gebeurt er in de woonkamer

De woonkamer: de kamer waarin we de meeste tijd doorbrengen. Het moet een gezellig en regenererend effect hebben. Heldere, warme kleuren bevorderen ontspanning. Sterke, warme tinten zijn gezellig en communicatief. Fijne groene tinten creëren lichtheid en vormen een succesvolle aanvulling op houten materialen.

Wat gebeurt er in het entreegebied

De eerste indruk ontstaat bij de entree. Tegelijkertijd verblijf je er maar kort: de sfeer kan hier intens zijn, met krachtige kleuren en donker meubilair. Maar koelere en kleurrijke nuances werken ook en zorgen voor een levendige, uitnodigende sfeer.

Wat gebeurt er in de kinderkamer

De kinderkamer is een multifunctionele ruimte, vaak geschikt voor lang verblijf. Jonge kinderen zijn ontwikkelingsgevoelig voor sterke kleuren en sterke kleurcontrasten. Fijne, warme en natuurlijke kleurnuances zorgen voor een goede ondersteuning. Geschikt voor tieners: blauwtinten zoals diep- en roodachtig blauw. 

Wat gebeurt er in de slaapkamer

De slaapkamer is bedoeld voor rust en ontspanning: lichte, bevrijdende kleurnuances met een lage verzadiging, in harmonie met het meubilair en de vloerbedekking - dit ziet er natuurlijk uit en bevordert het inslapen.  Focus op activatie in de ochtend? Sterke rode tinten!

Trendkleur in de ruimte

Trendkleur in de ruimte


Composities

Composities


Trendkleuren van hun mooiste kant
  • #Inspiration NL #Inspiration PL
  • Inspiration NLInspiration PL

Trendkleuren van hun mooiste kant